Product informatie

Verse eieren
Met een Smoky taste!

Een gerookt ei is een vers ei met een unieke smaak. Dit geeft een verassende smaak twist. Een gerookt ei kun je gebruiken zoals je een normaal ei ook gebruikt. Je kunt het koken, bakken, pocheren of verwerken in bijvoorbeeld een mayonaise, hollandaise saus of quiche. Je gerecht krijgt direct een vollere smaak. Door het roken blijven de vers eigenschappen van het ei langer behouden.

Eibaar kippen

Het proces

Kamer vol met rook

De verse eieren worden koud gerookt in een rookkamer. Door een precieze afstemming van tijd, temperatuur, luchtvochtigheid en rookvolume, creëren we een prachtig aroma van rook in het eitje. De rokerige smaak is vol, maar niet overheersend. De familie Kos uit Australië heeft wereldwijde patenten op dit proces. Eibaar mag dit ‘geheim van de smid’ gebruiken om op de Eibaar boerderij verse eieren te roken en vervolgens te verkopen in verschillende Europese landen.

VOLG ONS OOK OP facebook VOOR HET LAATSTE NIEUWS!